БАРБУН С ЯБЪЛКИ И ЧЕРИ ДОМАТИ

БАРБУН С ЯБЪЛКИ И ЧЕРИ ДОМАТИ

ПРОДУКТИ:

2 бр.пресен барбун

1 бр. зелена  ябълка

1 стрък розмарин

100 гр. Чери домати

20 гр. зехтин

Сол и пипер на вкус.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Сотирамечери доматите, разрязани на половинки в силно загрят тиган, овкусяваме ги със сол и пипер, след това ги пасираме и прецеждаме през фина цедки. Крайният резултат трябва да е като гъсто гладко сосче. За ябълките правим инфузия от вода и розмарин, поставяме я в купа. Когато инфузията е изстинала добавяме вътре ябълката на кубчета за поне 30 минути. През това време филетираме рибата, овкусяваме я със сол, пипер и зехтин и я запеяатваме от към кожата докато филето отгоре не побелее. По този начин ще получите хрупкава и златиста коричка, но същевременно сочно рибно филе. Презентацията е по желание, като слагаме най – отдолу крема от домат, инфузираната ябълка и барбуна.

Източник: авторска рецепта на Шеф Николай Попов, специализирал в Italian Chef Academy – ROMA, ITALY

X